OSMC and Hyperion


#202

Missing everything by the look of it! It appears there are no binaries installed. And yes, that’s the same OSMC version as me.

Well, the service file is there and registered, otherwise you’d not have had the output you posted.
I’ve just wiped, recloned my repo and installed binaries and it works…

Did you select install from binary or build from source?

Try going into hyperion-vero4k/build/bin and running

./hyperiond /etc/hyperion/hyperion.config.json.example


#203

i did it with my configuration file cause i have philips hue:

osmc@Vero4k:~/hyperion-vero4k/build/bin$ ./hyperiond /etc/hyperion/hyperion.config.json
Hyperion Ambilight Deamon (6989)
        Version   : master (brindosch-709faea/49a9ca9-1508693345
        Build Time: Jan 11 2018 08:05:51
INFO: Selected configuration file: /etc/hyperion/hyperion.config.json
HYPERION INFO: ColorTransform 'default' => [0; 45]
HYPERION INFO: ColorCorrection 'default' => [0; 45]
HYPERION INFO: ColorAdjustment 'default' => [0; 45]
LEDDEVICE INFO: configuration:
{
        "colorOrder" : "rgb",
        "lightIds" : [ 12 ],
        "name" : "Vero4k",
        "output" : "192.168.0.215",
        "switchOffOnBlack" : false,
        "transitiontime" : 1,
        "type" : "philipshue",
        "username" : "NvujS3tNQQFLfvAAim7AFmosGYPdPivtmBYI9W98"
}

INFO: Creating linear smoothing
HYPERION (CS) INFO: Created linear-smoothing(interval_ms=166;settlingTime_ms=100;updateDelay=0
EFFECTENGINE INFO: 27 effects loaded from directory /usr/share/hyperion/effects
EFFECTENGINE INFO: Initializing Python interpreter
"No carrier"
INFO: Hyperion started and initialised
INFO: Boot sequence 'Rainbow swirl fast' EFFECTENGINE INFO: run effect Rainbow swirl fast on channel 0
BLACKBORDER INFO: threshold set to 0 (0)
BLACKBORDER INFO: mode:default
started
INFO: Kodi checker created and started
INFO: Json server created and started on port 19444
INFO: Proto server created and started on port 19445
QtHttpServer started on port 28376 "Qt Static HTTP File Server"
AMLOGICGRABBER INFO: [AmlogicGrabber::AmlogicGrabber(unsigned int, unsigned int)] constructed(160x160)
BLACKBORDER INFO: threshold set to 0 (0)
BLACKBORDER INFO: mode:default
INFO: AMLOGIC grabber created and started
FRAMEBUFFERGRABBER INFO: opened with resolution: 1920x1080@32bit
BLACKBORDER INFO: threshold set to 0 (0)
BLACKBORDER INFO: mode:default
INFO: Framebuffer grabber created and started
KODICHECK ERROR: Kodi Connection error (0)
BORDER SWITCH REQUIRED!!
CURRENT BORDER TYPE: unknown=0 hor.size=0 vert.size=0
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 1.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 10.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 11.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 12.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 13.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 2.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 3.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 5.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 6.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 7.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 8.
LedDevicePhilipsHue::saveStates(nLights=46): found light with id 9.
terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error'
  what():  Not enough lights found at http://192.168.0.215/api/NvujS3tNQQFLfvAAim7AFmosGYPdPivtmBYI9W98/                     lights
Aborted

i think i have to redo the config file and find out how exactly that works with my hue LED strip…


#204

Sure, any config would do. Just wanted to be sure they were there and working on your environment.

So the binaries are there (as I rebuilt this morning at 8am so it’s definately the new ones) and working in the repo, which means all the dependencies are installed on the system, the hyperion.service is installed and the config directories are set up.

But the binaries haven’t installed to /usr/bin/ on your system. How odd.

Try running install from binary again?


#205

Good Morning folks!

my Hyperion setup is running, the daemon side works fine!

Unfortunately I do not get the video grabbing to work with me.

My config is:

// Automatically generated configuration file for Hyperion ambilight daemon
// Notice: All values are explained with comments at our wiki: wiki.hyperion-project.org (config area) 
// Generated by: HyperCon (The Hyperion deamon configuration file builder)
// Created with HyperCon V1.03.3 (22.10.2017)

{
	// DEVICE CONFIGURATION 
	"device" :
	{
		"name"       : "Vero4k",
		"type"       : "adalight",
		"output"     : "/dev/ttyACM0",
		"rate"     : 115200,
		"delayAfterConnect"     : 0,
		"colorOrder" : "rgb"
	},

	// COLOR CALIBRATION CONFIG
	"color" :
	{
		"channelAdjustment" :
		[
			{
				"id"   : "default",
				"leds" : "*",
				"pureRed" :
				{
					"redChannel"		: 255,
					"greenChannel"		: 0,
					"blueChannel"		: 0
				},
				"pureGreen" :
				{
					"redChannel"		: 0,
					"greenChannel"		: 255,
					"blueChannel"		: 0
				},
				"pureBlue" :
				{
					"redChannel"		: 0,
					"greenChannel"		: 0,
					"blueChannel"		: 255
				}
			}
		],
		"temperature" :
		[
			{
				"id"   : "default",
				"leds" : "*",
				"correctionValues" :
				{
					"red" 	: 255,
					"green"	: 255,
					"blue" 	: 255
				}
			}
		],
		"transform" :
		[
			{
				"id"   : "default",
				"leds" : "*",
				"hsl" :
				{
					"saturationGain"	: 1.0000,
					"luminanceGain"		: 1.0000,
					"luminanceMinimum"		: 0.0000
				},
				"red" :
				{
					"threshold" 	: 0.0000,
					"gamma"     	: 2.5000
				},
				"green" :
				{
					"threshold" 	: 0.0000,
					"gamma"     	: 2.5000
				},
				"blue" :
				{
					"threshold" 	: 0.0000,
					"gamma"     	: 2.5000
				}
			}
		],
	// SMOOTHING CONFIG
		"smoothing" :
		{
			"type"            : "linear",
			"time_ms"         : 200,
			"updateFrequency" : 10.0000,
			"updateDelay"     : 0
		}
	},

	// NO V4L2 GRABBER CONFIG
	// FRAME GRABBER CONFIG
	"framegrabber" : 
	{
		"width" : 640,
		"height" : 640,
		"frequency_Hz" : 10.0,
		"priority" : 890
	},

	// BLACKBORDER CONFIG
	"blackborderdetector" : 
	{
		"enable" : true,
		"threshold" : 0.0,
		"unknownFrameCnt" : 600,
		"borderFrameCnt" : 50,
		"maxInconsistentCnt" : 10,
		"blurRemoveCnt" : 1,
		"mode" : "default"
	},

	// KODI CHECK CONFIG
	"xbmcVideoChecker" : 
	{
		"xbmcAddress" : "192.168.2.7",
		"xbmcTcpPort" : 9090,
		"grabVideo" : true,
		"grabPictures" : true,
		"grabAudio" : true,
		"grabMenu" : true,
		"grabPause" : true,
		"grabScreensaver" : true,
		"enable3DDetection" : false
	},

	// BOOTEFFECT CONFIG
	"bootsequence" : 
	{
		"color" : [0,0,0],
		"effect" : "Rainbow swirl fast",
		"duration_ms" : 5000,
		"priority" : 700
	},

	// JSON SERVER CONFIG
	"jsonServer" : 
	{
		"port" : 19444
	},

	// PROTO SERVER CONFIG
	"protoServer" : 
	{
		"port" : 19445
	},

	// EFFECT PATH
	"effects" : 
	{
		"paths" : 
		[
			"/storage/hyperion/effects",
			"/usr/share/hyperion/effects"
		]
	},

	// NO BOBLIGHT SERVER CONFIG
	// NO JSON/PROTO FORWARD CONFIG

	// LED CONFIGURATION
	"leds" : 
	[
		{
			"index" : 0,
			"hscan" : { "minimum" : 0.4313, "maximum" : 0.5063 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 1,
			"hscan" : { "minimum" : 0.3688, "maximum" : 0.4438 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 2,
			"hscan" : { "minimum" : 0.3063, "maximum" : 0.3813 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 3,
			"hscan" : { "minimum" : 0.2438, "maximum" : 0.3188 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 4,
			"hscan" : { "minimum" : 0.1813, "maximum" : 0.2563 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 5,
			"hscan" : { "minimum" : 0.1188, "maximum" : 0.1938 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 6,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0563, "maximum" : 0.1313 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 7,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0688 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 8,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 9,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.8429, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 10,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.7000, "maximum" : 0.8714 }
		},
		{
			"index" : 11,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.5571, "maximum" : 0.7286 }
		},
		{
			"index" : 12,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.4143, "maximum" : 0.5857 }
		},
		{
			"index" : 13,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.2714, "maximum" : 0.4429 }
		},
		{
			"index" : 14,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.1286, "maximum" : 0.3000 }
		},
		{
			"index" : 15,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.1571 }
		},
		{
			"index" : 16,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 17,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0688 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 18,
			"hscan" : { "minimum" : 0.0563, "maximum" : 0.1313 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 19,
			"hscan" : { "minimum" : 0.1188, "maximum" : 0.1938 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 20,
			"hscan" : { "minimum" : 0.1813, "maximum" : 0.2563 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 21,
			"hscan" : { "minimum" : 0.2438, "maximum" : 0.3188 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 22,
			"hscan" : { "minimum" : 0.3063, "maximum" : 0.3813 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 23,
			"hscan" : { "minimum" : 0.3688, "maximum" : 0.4438 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 24,
			"hscan" : { "minimum" : 0.4313, "maximum" : 0.5063 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 25,
			"hscan" : { "minimum" : 0.4938, "maximum" : 0.5688 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 26,
			"hscan" : { "minimum" : 0.5563, "maximum" : 0.6313 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 27,
			"hscan" : { "minimum" : 0.6188, "maximum" : 0.6938 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 28,
			"hscan" : { "minimum" : 0.6813, "maximum" : 0.7563 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 29,
			"hscan" : { "minimum" : 0.7438, "maximum" : 0.8188 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 30,
			"hscan" : { "minimum" : 0.8063, "maximum" : 0.8813 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 31,
			"hscan" : { "minimum" : 0.8688, "maximum" : 0.9438 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 32,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9313, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 33,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.0800 }
		},
		{
			"index" : 34,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.0000, "maximum" : 0.1571 }
		},
		{
			"index" : 35,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.1286, "maximum" : 0.3000 }
		},
		{
			"index" : 36,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.2714, "maximum" : 0.4429 }
		},
		{
			"index" : 37,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.4143, "maximum" : 0.5857 }
		},
		{
			"index" : 38,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.5571, "maximum" : 0.7286 }
		},
		{
			"index" : 39,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.7000, "maximum" : 0.8714 }
		},
		{
			"index" : 40,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.8429, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 41,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 42,
			"hscan" : { "minimum" : 0.9313, "maximum" : 1.0000 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 43,
			"hscan" : { "minimum" : 0.8688, "maximum" : 0.9438 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 44,
			"hscan" : { "minimum" : 0.8063, "maximum" : 0.8813 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 45,
			"hscan" : { "minimum" : 0.7438, "maximum" : 0.8188 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 46,
			"hscan" : { "minimum" : 0.6813, "maximum" : 0.7563 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 47,
			"hscan" : { "minimum" : 0.6188, "maximum" : 0.6938 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 48,
			"hscan" : { "minimum" : 0.5563, "maximum" : 0.6313 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		},
		{
			"index" : 49,
			"hscan" : { "minimum" : 0.4938, "maximum" : 0.5688 },
			"vscan" : { "minimum" : 0.9200, "maximum" : 1.0000 }
		}
	],

	"endOfJson" : "endOfJson"
}

The LEDs change, when I’m in the Menu. But when I start a video the LEDs stay off.
Any thoughts on this one?
(Im running on a 4k Screen, is this maybe faulty in the internal grabber settings?)


#206

I was afraid this would happen. I need to add a reminder in the “post-installation instructions”. It was discussed above - I problem I had I fact.

You’ve only got a config for the “framebuffer” frame grabber. That’s the one that seems to handle only the Kodi menu and OSD etc.
You need an entry there for “aml-grabber” as well. That’s the one that kicks in during video playback.

There isn’t an entry for selecting this in Hypercon so far as I can tell, so Vero users must add this manually to their config file afterwards. But I can’t do this for you either.

Edit - actually @Pleomin explained it very nicely in his reply to you earlier. That should do it.


#207

I changed my config and added the AMLGrabber but unfortunately still no lights while playing a movie … :frowning:

INFO: Selected configuration file: /etc/hyperion/hyperion.config.json
HYPERION INFO: ColorTransform 'default' => [0; 49]
HYPERION INFO: ColorCorrection 'default' => [0; 49]
HYPERION INFO: ColorAdjustment 'default' => [0; 49]
LEDDEVICE INFO: configuration:
{
        "colorOrder" : "rgb",
        "delayAfterConnect" : 0,
        "name" : "Vero4k",
        "output" : "/dev/ttyACM0",
        "rate" : 115200,
        "type" : "adalight"
}

Opening UART: /dev/ttyACM0
INFO: Creating linear smoothing
HYPERION (CS) INFO: Created linear-smoothing(interval_ms=100;settlingTime_ms=200;updateDelay=0
EFFECTENGINE INFO: 27 effects loaded from directory /usr/share/hyperion/effects
EFFECTENGINE INFO: Initializing Python interpreter
INFO: Hyperion started and initialised
INFO: Boot sequence 'Rainbow swirl fast' EFFECTENGINE INFO: run effect Rainbow swirl fast on channel 0
BLACKBORDER INFO: threshold set to 0 (0)
BLACKBORDER INFO: mode:default
started
INFO: Kodi checker created and started
INFO: Json server created and started on port 19444
INFO: Proto server created and started on port 19445
QtHttpServer started on port 48856 "Qt Static HTTP File Server"
AMLOGICGRABBER INFO: [AmlogicGrabber::AmlogicGrabber(unsigned int, unsigned int)] constructed(160x160)
BLACKBORDER INFO: threshold set to 0 (0)
BLACKBORDER INFO: mode:default
INFO: AMLOGIC grabber created and started
KODICHECK INFO: Kodi Connected
KODICHECK INFO: switching to MENU mode
EFFECTENGINE INFO: effect finished

As I can see from the log, everything should be fine, right?


#208

FYI its now working thank you very much :slight_smile:

The Problem now is that the HUE lights are very dark like 1% of the maximum i can see that in the HUE-App but i dont find any value in the hyperion.config.json to get it brighter…


#209

I also can report that everything is working now. I forgot to set the true flag in the Kodi-Watch Settings part.
I just need to get the brightness to a better level, my leds are pretty dark…


#210

I’m using the following configuration:

// COLOR CALIBRATION CONFIG
	"color" :
	{
		"channelAdjustment" :
		[
			{
				"id"   : "default",
				"leds" : "*",
				"pureRed" :
				{
					"redChannel"		: 255,
					"greenChannel"		: 0,
					"blueChannel"		: 0
				},
				"pureGreen" :
				{
					"redChannel"		: 0,
					"greenChannel"		: 255,
					"blueChannel"		: 0
				},
				"pureBlue" :
				{
					"redChannel"		: 0,
					"greenChannel"		: 0,
					"blueChannel"		: 255
				}
			}
		],
		"temperature" :
		[
			{
				"id"   : "default",
				"leds" : "*",
				"correctionValues" :
				{
					"red" 	: 255,
					"green"	: 255,
					"blue" 	: 255
				}
			}
		],
		"transform" :
		[
			{
				"id"   : "default",
				"leds" : "*",
				"hsl" :
				{
					"saturationGain"	: 1.0000,
					"luminanceGain"		: 1.2000,
					"luminanceMinimum"		: 0.0000
				},
				"red" :
				{
					"threshold" 	: 0.0000,
					"gamma"     	: 2.5000
				},
				"green" :
				{
					"threshold" 	: 0.0000,
					"gamma"     	: 2.5000
				},
				"blue" :
				{
					"threshold" 	: 0.0000,
					"gamma"     	: 2.5000
				}
			}
		],
	// SMOOTHING CONFIG
		"smoothing" :
		{
			"type"            : "linear",
			"time_ms"         : 100,
			"updateFrequency" : 6.0000,
			"updateDelay"     : 0
		}
	},

	// NO V4L2 GRABBER CONFIG
	// FRAME GRABBER CONFIG
	"amlgrabber" : 
	{
		"width" : 64,
		"height" : 64,
		"frequency_Hz" : 3.0,
		"priority" : 890
	},

	// BLACKBORDER CONFIG
	"blackborderdetector" : 
	{
		"enable" : true,
		"threshold" : 0.1,
		"unknownFrameCnt" : 600,
		"borderFrameCnt" : 50,
		"maxInconsistentCnt" : 10,
		"blurRemoveCnt" : 1,
		"mode" : "default"
	},

You can adjust the brightness with the gamma value or with the luminanceGain multiplier. You can use Hypercon to quickly test out different settings.

Also the smoothing settings can have an effect.

HDR and SDR footage also use a different gamma curve, which causes HDR files to give a lower brightness with the default gamma of 2.5


#211

Hey everyone!

Everything is running so far but I ran into a weird behaviour:

When I want to watch a 4K Video, the start sequence kicks in (in my case the rainbowswirl) and after the sequence time the video isn’t grabbed. Just the first frame and then nothing else happens…

Any thoughts?

EDIT: Weirdly now it’s with every movie…Does it maybe relate to the “Adjust Refreshrate” setting?


#212

Are you using the aml-grabber? There are some flaws with it. For 1 it appears to disable HW acceleration. That’s why I’m using a v4l grabber. See https://github.com/hyperion-project/hyperion.ng/issues/488 for this issue.

Can you try following:

sudo echo 1 > /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode


#213

FYI, I need to use echo 3 to get it working. With 1 and2 I get display corruption. Just in case anyone encounters the same.


#214

osmc@Vero4k:~$ sudo echo 1 > /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode
-bash: /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode: Permission denied

osmc@Vero4k:~$ sudo echo 3 > /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode
-bash: /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode: Permission denied

Tried both but I’ll recieve this answer from OSMC.

Just for clarification:
I use a Arduino+WS2801 Setup with the Adalight Sketch


#215

Because of a quirk of Linux command-line syntax, they should be:

echo 1 | sudo tee /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode
echo 3 | sudo tee /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode

#216
osmc@Vero4k:~$ echo 1 | sudo tee /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode
1
osmc@Vero4k:~$ echo 3 | sudo tee /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode
3
osmc@Vero4k:~$

#217

@nrosier Do you have any more tips for me?


#218

I’m not using the AML-grabber but a v4l-capture device. Works like a charm for me and handles all devices (also those not supported directly by hyperion).


#219

How looks your config for this? :slight_smile:


#220
   // V4L2 GRABBER CONFIG
    "grabber-v4l2" :
    {
            "device" : "/dev/video0",
            "input" : 0,
            "standard" : "PAL",
            "width" : -1,
            "height" : -1,
            "frameDecimation" : 2,
            "sizeDecimation" : 8,
            "priority" : 900,
            "mode" : "3DSBS",
            "cropLeft" : 35,
            "cropRight" : 35,
            "cropTop" : 25,
            "cropBottom" : 25,
            "redSignalThreshold" : 0.2,
            "greenSignalThreshold" : 0.1,
            "blueSignalThreshold" : 0.1
    },

I’m using a HDMI-splitter from my AVR to a HDMI-2-AV converter to a Fushicai USBTV007 Video Grabber. Works quite well.
The biggest problem was finding a converter. I got a couple but all displayed output when no input was connected (so the LED’s were lit). Finally I found this one on ebay: Mini UHD 4K Composite HDMI to RCA Audio Video AV CVBS Scaler Converter HDTV YA10 which works.


#221

Ah so you’re using a external grabber…
That is one thing, I want to avoid…:frowning: